EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

ADVENTI HÍRNÖK
Karácsony. Mi jutna először eszünkbe, milyen szavakat párosítanánk a szóhoz, az ünnephez? Legelőször biztosan ezt mondanánk: szeretet. Majd a következőket: áhítat, ajándék, áldás, álmok, angyali, betlehem, család, csillag, csoda, december, együttlét, hit, jászol, Jézus, jókívánság, jóság, karácsonyfa, melegség, otthon, öröm, titok…, és még hosszan sorolhatnánk.
Ugye milyen szép a magyar nyelv. Ugye milyen fontos, hogy együtt legyünk, meghallgassuk egymás gondolatait, és tanuljunk a másiktól? Hiszen a mi ünnepünk is annál szebbé, teljesebbé válik. „Vannak, akik nem csak használják a magyar nyelvet, hanem viselik is, mint egy ünnepi ruhát, hogy mások is megcsodálhassák, mert a nyelvnek, ennek a gyönyörű szőttesnek közösségre van szüksége. Annál szebb, minél többen viselik, és szövik bele a saját gondolataikat.”(Balog Zoltán) A mai estén Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés és MÖOSZ elnöke osztja meg velünk ünnepi gondolatait.
A karácsony a szépség és jóság kitárult várakozásában mindenkinek mást mond és mást ígér. A gyermekeknek csodás álmokat, a karácsonyfa soha el nem múló bőségét, a szülők jóságát, a játékok titokzatos életét, míg a felnőtteknek békét, igaz szeretetet, jó szándékot, reményt és karácsonyi muzsikát…
Advent 3. vasárnapján minderről az Akácos út Nótaklub és a Bocskai Népzenei Együttes tagjai, valamint a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tanulói gondoskodnak.
Az angyalkáink már készen állnak, kívánom, hogy minél többen éljük át ezt a csodálatos programot!

Mislovics Andrea
köznevelési intézményvezető-helyettes
image
image
image
image
image