EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

Akadálymentes funkciók
A létesítmény által biztosított speciális akadálymentes funkciók ismertetése

Iskolánk, a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény komplex akadálymentesítése az ÉAOP - 4.1.5.-09-2009-0091 pályázat keretében valósult meg.

Így intézményünkben a mozgáskorlátozott személyek igénybe vehetik a szintek közötti közlekedéshez a számukra beépített liftet, valamint az épület mindhárom szintjén kialakított mozgáskorlátozott WC-t. A csökkent látásúak tájékozódását segíti a folyosón lévő vezetősáv. A vakok eligazodását segíti a Braille - írásos feliratozás, ami minden helyiség tábláján és a szintenként elhelyezet információs táblákon egyaránt megtalálható.

A hallókészüléket viselők mindennap tapasztalják, hogy míg az ép halló ember számára természetes agyi folyamat a beérkező hangok feldolgozása, ugyanez a hallókészülék által továbbított hang nehezebben értelmezhető. Zajos környezetben, vagy azokban a szituációkban ahol a hallókészüléket viselő nagy távolságban van a beszélő személytől és hallásvesztése miatt nem érthető a hallókészülék mikrofonján keresztül érkező hang, ebben az estben a kommunikációs akadálymentesítő eszközök megoldják a problémát. A díszteremben, a tanári szobában és az igazgatói irodában, a induktivitás elvén működő indukciós hurok került beszerelésre, ami az előzőekben bemutatott problémára megoldást jelent.

A kommunikációt segíti a tanári szobában elhelyezett multimédiás számítógép, amire nagyon sok olyan speciális program van telepítve, mint a MAGic® 11.0

Az elvégzett munkálatok alapvetően emelték az iskolai esélyegyenlőség megvalósításának lehetőségét.

image
image
image
image