EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI KÉPZÉS
KÉPZŐMŰVÉSZET
A 2010/2011-es tanévben beindult alapfokú képzőművészeti képzés keretében folyó vizuális nevelés alkalmat ad a képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődő tanulók szellemi és gyakorlati képességeinek fejlesztésére. A képzés nagymértékben elősegíti a tanulók személyiségfejlődését és biztosítja a tehetséggondozás lehetőségét. Figyelembe veszi az életkori sajátosságokat; a tanulók érdeklődésére, a kézműves hagyományokra, valamint a klasszikus és kortárs képző- és iparművészeti, médiaművészeti értékekre építve gyarapítja ismereteiket, s alakítja készségeiket. A képzés célja az is, hogy a múlt értékeit megszerettesse és tovább éltesse, segítsen a hagyománytisztelet megteremtésében.
Grafikás csoportjainknál az elmélyült tudás és látásnevelés mellett nagyon fontos a jó légkör, a vidámság és az egymást segítő, önfeledt alkotói tevékenység. Az elmúlt évek során tanítványaink megtapasztalták a siker élményét, melyeket kiállítások és szép versenyeredmények koronáztak. A gyerekek munkáit nem csak az iskolai kiállítás keretében csodálhatjuk meg, hanem a hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház kiállító termében, Debrecenben a Fórum bevásárló központ kiállító folyosóján, a Malompark üzletházban és Vámospércsen is. Gyermekmunkák az iskola karácsonyi képeslapjai, az évről évre az ajándékozás céljából keretezett képek, de megtalálhatók a Szófacsaró diákújságban, illetve kiadványok illusztrációjaként is egyaránt.
A különböző szintű pályázatokon, versenyeken elért eredmények, a városi-, megyei-, országos versenyeken elért helyezések száma meghaladja a százat. Büszkélkedhetünk megyei első helyezésekkel, valamint arany, illetve kiemelt arany minősítéssel is és egyre több tanítványunk tanul tovább művészeti iskolában.

image
Képzőművészeti tanszak előképző és alapfok 1.o. munkáiból 2013
image
Válogatás a Képzőművészeti szakkör 2013. évi munkáiból
image
image
image
image