EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

OKTATÁS - GYERMEKJÓGA
2021. október 11-én a Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Napok programsorozatának keretében vettem részt a „Készség- és mozgáskoordináció fejlesztés gyermekjógával” című továbbképzésen a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tornatermében.
A képzést Bocz Anna mesterpedagógus tanító vezette. A mesterprogramját a gyermekjóga iskolai megvalósításáról írta. A saját iskolájában a testnevelés óra terhére tart két óra gyerekjógát a saját osztályában. Ezen felül délutáni gyerekjóga szakkört is vezet. Ezeknek az óráknak a tapasztalatairól, megvalósításáról volt szó ezen a továbbképzésen. Ezek a rendszeresen végzett gyakorlatok testi, lelki és szellemi szinten alapozzák meg a gyerekek egészséges életvitelét, segítenek a feszültség, a stressz és az elfojtott érzelmek oldásában, erősítik az immunrendszert, növelik a vitalitást.
A Tavaszi Pedagógiai Napok programsorozat keretében folytatódik ez a továbbképzés, ahol bemutató óra keretében láthatunk majd egy jógaórát.

Zsadányi Csabáné (MÓRA)


image
image
image
image
image