EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

JOHN CURE A MÓRÁBAN
2021. október 8-án iskolánkban járt a népszerű író, John Cure - akinek az eddig megjelent 6 könyve mindig az eladási listák élére került. A jó hangulatú beszámolójában elmondta hogyan vezetett az életútja a rajzfilmektől a biztonságpolitikáig.
A Bárki család történetének segítségével bemutatta a tanulóknak, milyen veszélyek leselkednek rájuk és családjukra az interneten keresztül. A hallgatóság bevonásával közösen megállapították a család melyik tagja hol követett el hibát. Ezeket a hibákat aztán manapság a bűnözők könyörtelenül kihasználják. Szemléletes példán át láthatták a jelenlévők, hogyan kerülnek kapcsolatba a gyanútlan célszeméllyel a profi bűnözök a közösségi oldalak segítségével. Statisztikai adatokkal alátámasztva hívta fel a figyelmet arra, milyen könnyen lehet akárkiből eltűnt személy. Megtörtént esetekkel személtette milyen sorsra számíthat az, aki emberkereskedők vagy zsarolással foglalkozó bűnözők hálójába kerül.
A jó hangulatú, sok humorral átszőtt előadásában bemutatta azokat az egyszerű lépéseket, amiket mindenkinek meg kell tennie saját maga és családja biztonsága érdekében.
A tanulságos elbeszélése után mindannyian felkészültebbé váltunk a virtuális világ kihívásaival szemben.

Körtefái István (MÓRA)


image image image image image image image image image image
image
image
image
image