EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

„OVITESI” Ovisuli sokszínű programokkal
Egyszer volt, hol nem volt egy MÓRA iskola, amely minden évben nagyon várja az ovis gyerekeket. Érdekesebbnél érdekesebb programokkal, játékos feladatokkal segíti az átmenetet az óvodából az általános iskolába.
A MÓRA OVISULINAK specialitása, hogy minden héten egyedi, más és más feladattípussal, tevékenységformával várja a leendő elsősöket.
Ez az alkalom is mesébe illően sikerült. A gyerekek csillogó tekintete, izgatottsága biztossá tette, hogy a kollégák és a nyolcadikos tanítványaink áldozatos munkája nem volt hiábavaló. Hiszen ezen alkalommal a nagy tornaterem alakult át ügyességi vetélkedő pályává, ahol az ovisok váltak a mese főhőseivé.
A főszerep a mozgásé volt, de a térbeli figyelem, a színek használata, az utasítások értelmezése, a közös együttműködést igénylő feladatok elfogadása újabb „tanulószobát” nyitott meg az ovisulisok világában. Az ovisok labdát gyűjtöttek, szivárvány ernyővel játszottak, kúsztak, másztak, futottak, karikán keresztül bújtak, trambulinoztak, sőt kötelet is húztak. Jó szórakozás, igazi ovisuli program volt a javából, s aki nem hiszi, járjon utána….

Sólyom Csaba és
Virág Loránd
szervezők, testnevelő tanárok
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image
image
image
image
image