EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

OVISULIS - OVINÉPRAJZ

Minden hétre egy mese…. A folytatásban ezen a szerdai napon finom illatok csalogatták a leendő elsős tanulókat a Móra iskola tankonyhájába. A falatozás előtt azonban - a szépen berendezett technikateremben - már feladat várta a csillogó tekintetű óvodásokat, akik lélegzet-visszafojtva kezdtek el dolgozni.
Petrovicsné Éva néni mosolygós arca, a kezében lévő gyönyörű kézműves alkotás a tanulni vágyókat serény munkára sarkalta. Miközben énekeltek, verseltek, számoltak elkészültek a szépséges karácsonyfácskák.
A gyerekek vágyakozó tekintete a nyújtófák és deszkák irányába vetődött, a kívánság valóra vált, s ahogy ők fogalmaztak: dagasztottunk, formáztunk, sütöttünk, sőt meg is kóstolhattuk a remekműveinket. Simainé Boriska néni útmutatása mindenkit konyhafőnökké varázsolt.
Az élmények sokaságát gazdagította, hogy ezekhez a jó gyerekekhez már megérkezett a télapó, aki meglepetés ajándékot hagyott észrevétlen.
A Móra egyediségét igazolja, hogy a felnőttek mellett 4. osztályos tanulók segítették, irányították az ovisok kezeit. Név szerint: Bódi Zsófia Andrea, Kalapos Tamás, Orosz Anna Krisztina, Papp Krisztián és Percze Malvin.
Megköszönve mindenki munkáját, nagy lelkesedéssel írom le, hogy ezen a programon mi is mesésen éreztük magunkat Fodor Györgyné Valikával.

Mislovics Andrea
néprajztanár

image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image
image
image
image