EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

INFORMATIKA AZ OVISULIBAN
A Móra iskola-előkészítő programja OVISULI néven várja minden héten az óvodás korú nagycsoportos gyerekeket. A sikeres iskolakezdést alapozzák meg ezek a foglalkozások, amelyek tartalmaznak beszéd-, figyelem-, emlékezetfejlesztését; mozgás- és tornagyakorlatokat; informatikai eszközök kipróbálását; kézügyességi feladatokat; az idegen nyelv megismerését; zenei képességek és hangszerek bemutatását.
A gyerekek hétről hétre izgatottan, kíváncsian várják az újabb kihívásokat, feladatokat. Szívesen ismerkednek meg az iskola tanáraival, akik színes és változatos programokkal készülnek az iskolakezdéshez szükséges képességek feltérképezésével. November 24-én is egy rendkívüli foglalkozáson vehettek részt a leendő tanulók. A számítógépterembe látogattak el, és ismerkedtek meg informatikai eszközökkel, valamint játékos feladatokon keresztül használták a „technikai csodákat”.
A tanulók először egy színezős feladatot kaptak, amelyet a saját ütemükben, ízlésüknek és fantáziájuknak megfelelően színeztek ki. A foglakozás eredményeként láthatták egymás munkáját is. Következhetett az újabb feladat, amely egy megadott kép kiegészítéséről szólt, ahol különböző formákat használtak.
Az ovisok önálló feladatvégzéssel, de folyamatos megerősítéssel dolgoztak. Voltak, akik más-más logikai feladatot is szívesen kipróbáltak.
Végezetül összeszedtük a múlt heti feladatokat, és kiosztottuk a következő hétre szóló leckét is. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, élményeket mesélve osztották meg a szülőkkel, hogy kipróbálhatták az iskolások számítógépeit, sőt egyedül dolgozhattak, mintha már iskolások lennének.

Czipa Marianna
számítástechnika szaktanár
image image
image image
image image
image image
image image
image
image
image
image