EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

EGY A TERMÉSZETTEL – VADÁSZATI ÉS TERMÉSZETI VILÁGKIÁLLÍTÁS 2021 VÁSÁROSNAMÉNY – 2021. SZEPTEMBER 28.

A szeptember 26-tól október 15-ig tartó rendezvénysorozat 3. napján látogattunk el Vásárosnaményba Dalanics Zoltán parókus szervezésében, akit a rendezvény házigazdája Kiss B. Zoltán hívott meg. Parókus úr városunk oktatási intézményeiből több mint 50 fővel tett eleget a meghívásnak. A Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát a 7. évfolyam tanulói képviselték. Házigazdáink a helyi diákok műsorával kedveskedtek nekünk.
A Hunor Hotel területe adott helyszínt a különböző kiállítóknak. Forgó színpadszerűen jártuk végig az izgalmas látnivalókat három csoportban. Találkoztunk egy solymász hölggyel, aki bemutatta madarait és ecsetelte azok életmódját, tartási lehetőségeiket. A Karosi Turul Hagyományőrző Íjász Egyesület által felállított jurtában ismerkedhettünk meg a jurta építésével, használatával, benne a hungarikumokkal, íjászkodtunk is, a következő helyszínen a magyar szenteket mutatták be.
Házigazdánk, Kiss B. Zoltán ebéddel vendégelte meg a városunkból érkezett csoportot, majd megtekintettük a nemzeti parkok által képviselt természetvédelmet bemutató interaktív kiállítást. A vadászkiállítás, mely a földrészek szerint tagolódott, az adott hely jellegzetes állathangjaival, egzotikus helyszínekre repített bennünket képzeletben. Kirándulásunkat a Szent Demeter vértanú görögkatolikus templomban fejeztük be.
Köszönjük a lehetőséget Dalanics Zoltán parókus úrnak és házigazdánknak, Kiss B. Zoltán úrnak!

Kranyikné Gyuró Erzsébet – kísérő

image image image image image image image image image
image
image
image
image