EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

MÓRÁS LOVAGOK A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN

Tóth Péter Lóránt tanár, versmondó és versvándor járja Magyarországot, hogy legnagyobb magyar költőink verseit tolmácsolja rendhagyó irodalomórák és pódiumestek keretében. Hitvallása szerint a versek térképek, iránytűk az életünkben, ezeket követve juthatunk el egy békésebb, szeretettel teli világba.
Mislovics Andrea történelem szakos tanárnő és Jászai Julianna pedagógiai asszisztens vezetésével közel egyórás interaktív - Hajdúdorog Város Önkormányzata által szervezett - előadáson vettünk részt, ahol Szent László lovagkirályunk életével, uralkodásának történtével, erős hitével, uralkodói erényeivel ismerkedtünk meg. Olyan jó volt történelmi ismereteinket összeegyeztetni, feleleveníteni e különleges óra során.
A szépirodalommal átszőtt történelmi összeállítás megerősített bennünket, hogy mi is lehetünk finom lelkű, lovagi személyek, akik nemzetépítő akarattal bírnak. S így nem csak a későbbi királyok példaképe lehet Szent László, hanem a mienk is.
Ámulattal hallgattuk a Szent Lászlóról szóló legendákat, sőt résztvettünk egy lovagi tornán is. Példát kaptunk, lelkünkben megerősödtünk, sokat okosodtunk.

A MÓRA 6-7. osztályos diákjai

image image image image image
image
image
image
image