EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

Pályaorientációs nap - Zenesziget
A pályaorientációs nap elengedhetetlen része és egyben az egyik üde színfoltja volt a zenesziget. A kíváncsi gyerekek először közös énekléssel kezdték a napot, majd az opera műfajának kulisszatitkaival ismerkedhettek meg. Elsőként közismert és népszerű dallamokat szólaltattak meg zenei aláfestéssel, videók segítségével, ritmuskísérettel.
Az álmos nebulók hamar kedvet kaptak a muzsikáláshoz, mivel mindenki két darab színes, hangolt csövet kapott, melyet könnyű kezelhetőségének köszönhetően könnyedén meg tudott szólaltatni. A feladat lényege az volt, hogy a megfelelő időben és ritmusban szólaltassa meg mindenki a saját csövét, így váltak felismerhetővé a dallamok. A közös énekléssel egybekötött rögtönzött zenekar kellemes zenei élményt nyújtott mindenkinek, annak is, aki nem jártas a zene világában.
A nap további részében Dr. Ujvárosi Andrea operaénekes, egyetemi docens, az Opera Nagykövete tartott izgalmas előadást. A nyolcadikos gyerekek októberben - a Lázár Ervin Program keretén belül - 2 operát tekintettek meg Budapesten, amivel kapcsolatban most megosztották tapasztalataikat. Ezen az előadáson - a közönség számára láthatatlan - színpadi előkészületekkel, a rendezés, kellékek, díszlet és a fodrász háttérmunkájával ismerkedhettek meg, majd kérdéseket tehettek fel az operaénekes előadónak.
Ez a vidám délelőtt a zene felemelő örömében telt és az egész társaság garantáltan jól érezte magát.

Fáczán Gabriella
igazgatóhelyettes

image
image
image
image
image