EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

AUTÓMENTES NAP RÉSZTVEVŐI
A MÓRÁS DIÁKOK
Szeptember 17-én városunk általános iskolái meghívást kaptak egy önkormányzat által megpályázott rendezvényre, melynek célja a környezettudatos közlekedés népszerűsítése volt. 2002 óta hazánk is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. A rendezvény legfontosabb célkitűzése, hogy rávegye a munkába, iskolába autóval járó embereket arra, hogy fenntartható alternatív közlekedési módokat válasszanak.
A gyerekek a biztonságos közlekedésről szóló előadás után egy tesztet töltöttek ki, majd egy bringás ügyességi versenyen vehettek részt a városi piac területén. A tervezett közös kerékpártúra a rossz idő miatt elmaradt, de kárpótlásul gördeszkás bemutatóval szórakoztatták a résztvevőket. A szervezők a biztonságos közlekedést segítő ajándékokat - láthatósági mellényt, karszalagot, kerékpárlámpát - sorsoltak ki a gyerekek között.
A rendezvény fődíját, amely egy mountain bike kerékpár volt, nagy izgalommal várták a gyerekek. A szerencse iskolánk egyik 6.-os tanulójának kedvezett, aki örömmel bringázott haza a nyereményén.

Körtvélyesiné Zováth Ágnes (MÓRA)

image image image image image image image image
image
image
image
image