EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

BAJNOK A MINIOLIMPIÁN
A Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program keretei között megrendezett Öt karika, avagy Miniolimpia elnevezésű napközis táborunkat 2021. július 29-én délután meglátogatta a kiváló kézilabdázó, Szarka Adrienn. Ő eddigi pályafutása során magyar bajnoki címet, magyar kupagyőzelmet ünnepelhetett a Ferencváros játékosaként. A nemzetközi porondon két szezon végén is magasba emelhette a Kupagyőztesek Európai Kupáját. Három éve az Alba Fehérvár balszélsője.
A táborozók érdeklődve hallgatták színes beszámolóját tanulmányairól és a profi sportoló hétköznapjairól. A feltett kérdésekre nyíltan és lényegre törően válaszolt. Mesélt családjáról, ahol mindenki nagy értékként tekint a tudásra és nagyon fontos a tanulás. Ezért végezte el ő is a Testnevelési Egyetemet, ahol testnevelő, kézilabdaedző és gyógytestnevelő végzettséget szerzett.
Beszélt arról, miként lett mára kedvenc időtöltése az olvasás, és arról is, ha teheti, szívesen megy színházba vagy koncertre. Olyan érdekesen beszélt a kézilabdázók mindennapjairól, hogy alig vettük észre, máris elrepült az egy óra, amit a beszélgetésre terveztünk.
Ezt követően egy olyan edzés következett az Óvoda utcai sportcsarnokban, amely létrejöttéért néhányan sokat tettek. Hálás köszönettel tartozunk a SzBOK vezetőségének, dolgozóinak, de különösen Major Olivér települési képviselőnek, aki elhárított minden akadályt a különleges trénig elől. A játékos bemelegítéssel nemcsak az izmokat, hanem a csapatszellemet is mozgásba hozta. Ezt követően a kézilabda alapelemeinek gyakorlása következett. A védekező mozdulatok elmélyítését a támadások vezetésének felépítése követte. Az utolsó pár percben kétkapus játékban mutathatta meg mindenki, mennyit tanult a gyakorlás során.
A rendhagyó foglalkozás végén Adrienn mindenkit megajándékozott. A győztes csapat tagjai Alba Fehérváros tollat, a többiek Albás matricát kaptak. Emlékül mindenki egy dedikált fotót kapott a vendégünktől. Zárásként egy csoportkép is készült az egyik kézilabda kapuban. A közös fotózás a Mórában még sokáig folytatódott.
Ezen a délutánon nemcsak egy kiváló sportolót, hanem egy céltudatos, határozott és egészséges értékrenddel rendelkező nagyszerű embert ismerhetünk meg.

Körtefái István és Körtefái Istvánné Pocsai Gizella (MÓRA)

image
image
image
image
image