EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

BESZÁMOLÓ A BALLAGÁSRÓL
2020. június 19-én 17 órától búcsúztunk a Móra iskola végzős diákjaitól. Különlegesen zárult a tanév, különleges volt a ballagás is. Iskolánk igyekezett minden előírást betartva, de a hagyományainkat megőrizve meghitté varázsolni a két búcsúzó osztály ballagását.
Hosszú egyeztetések után iskolánk díszterme lett az ünnepélyes ballagás helyszíne. Délelőtt a búcsúztató hetedik évfolyamosok feldíszítették a termeket, virágszirmokkal borították a folyosókat. Teljes pompájában tudta várni a csendes épület a csodálatos ballagási ruhában érkező búcsúzókat, akik meghatódva vonultak végig diákként iskolájuk folyosóján.
A díszterembe érkezve iskolánk zászlóját ünnepélyesen átadták az elköszönő nyolcadikosok a leendő nyolcadikosoknak. Az ünnepi köszöntők, a búcsúztató beszéd és vers, valamint a nyolc éven keresztül kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok méltatása és jutalmazása következett. A díjakat iskolánk vezetője Mislovics Andrea, és városunk alpolgármestere, Simon Zoltán adta át.
Ezután két kiemelkedő nyolcadikos diák, Kondás Kíra és Tóth Eszter méltatta az iskolánkban eltöltött hasznos diákéveket, majd minden elköszönő tanuló fehér rózsaszállal köszönte meg szüleinek, hogy Mórás diákok lehettek.
Az ünnepélyes hangulat tovább fokozódott, a meghatódott búcsúzók leballagtak a díszudvarunkra, és a már iskolánkban hagyománnyá vált lufiengedés következett. Ezzel zárták diákéveiket a 8. a osztályosok Zsadányi Jánosné Ildikó néni vezetésével és a 8.b osztályosok Incze Mihály tanár bácsi irányításával.
Az udvaron állva szervezőként vártam a búcsúzás végét, néztem az egymásba kapaszkodó diákokat, s őszintén igaznak éreztem Kassák Lajos szavait: „Aki elment, az elment, de aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen.”

Dr. Tóthné Sándor Györgyi,
a szervezők nevében

image image image image image image image image image image image image image image
image
image
image
image