Friss híreink
KEDVES ÜNNEPLŐK!
MI ÍGY KÉSZÜLTÜNK A KARÁCSONYRA…
A karácsonyi áhítat, ünneplés fényében – talán picit bűvöletében – osztom meg Önökkel gondolataimat. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire sok napot, fáradtságos percet töltöttünk el azzal, hogy a mi és szeretteink karácsonya szép, ünnepélyes, megható, „igazi” legyen. Hiszem azt, hogy így még jobban átéreztük a karácsony különös hangulatát, jelentőségét, az ünnep egyediségét, a hétköznapoktól való különbözőségét. A téli szünet előtti hetekben a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi munkatársa, tanulója és sok-sok szülő azon fáradozott, hogy a karácsonyi előkészületek intézményünkben sikeresek legyenek.
A karácsony ünnepe valóban nem múlhatott el úgy, hogy ne éltük volna át az adventi várakozás szépségét, jelentőségét, a kóringyálók messze hangzó énekét; az utcákat róvó csillagosok látványát; a betlehemesek élményszerű játékát…
- Hajdúdorog város Adventi koszorújának második szál gyertyáját Pócsik Tiborné, a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyugalmazott pedagógusa gyújtotta meg. A rendezvényen közreműködött iskolánk Dalos pacsirták zeneiskolás kamarakórusa.
- Intézményünk zeneiskolás tanulói ellátogattak településünk óvodás korú gyerekeihez, hogy karácsonyi dallamokkal kedveskedjenek nekik.
- Karácsonyi ünnepi öltözékbe bújt intézményünk minden szintje.
- Sok-sok szép, szívet melengető verssel készültek diákjaink a Mészáros Károly Városi Könyvtár által szervezett karácsonyi versmondó versenyre.
- A decemberi Képviselő-testületi ülésen iskolánk diákja köszöntötte karácsonyi verssel a jelenlévőket és a többszörös véradókat.
- Gyönyörű szép karácsonyi üdvözlőlapok készültek, amelyeket tanulóink alkotásai díszítettek.
- A gyerekek megismerkedtek a méz jelentőségével és kipróbálhatták magukat a mézeskalácsosság mesterségben.
- Csodálatos karácsonyi koncerttel és képzőművészeti kiállítással kedveskedtünk a város lakóinak és a meghívott vendégeknek.
- Nagy szeretettel adtuk át a Görögkatolikus Egyházközség által felajánlott karácsonyi adománycsomagokat.
- A gyönyörű karácsonyfa körül megszervezett Suli karácsonyán intézményünk minden tanulója részt vett, sőt velünk voltak az ovisok és a nyugalmazott pedagógusok is. Szépséges karácsonyi gondolatokat osztott meg velünk: Szemán Istvánné és Kerékgyártóné Balázs Éva.
A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ jóvoltából mindenki ajándékban részesült.
- Partnerintézményeinknek az egész éves együttműködést verseléssel, csillagozással és betlehemezéssel köszöntük meg. Papp György népzeneoktató jóvoltából a Mórás gyerekek megtanulták a csillagos énekeket, a hajdúdorogi kardos gyermek betlehemes játékot, és ezzel köszöntötték a Polgármesteri Hivatal és intézményeinek minden dolgozóját, lakóját. Jó kívánságainkat vers által is tolmácsolták: „Adj karácsonyt minden napra! Adj karácsonyt Istenem!”
- A Honismereti és Városvédő Egyesület karácsonyi ünnepségének előadói is a diákjaink lehettek; színdarabbal, hangszeres produkcióval és a hagyományos dorogi misztériumjátékokkal kedveskedtek.
- Örömünket sokszorozta, hogy a Szállást keres a Szent Család élő betlehemes játékban tanítványaink is szerepet vállaltak.
Nem lehetett teljes az ünnepünk a közösen körülült karácsonyi asztal nélkül sem, ahol a finom mákos-diós bejgli mellett jelen volt a hit, a harmónia és a szeretet.
- A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ ajándékát mi egy közös karácsonyi ebédre fordítottuk. A finom ebédet a mórás szakács angyalkák és Kompár Miklós, a Görög Demeter Kertbarát Kör vezetőségi tagja készített el.
Mi már tudjuk, a karácsony alkalom arra, hogy gyakoroljuk: ajándékot jobb adni, mint kapni. Leírhatom: a számtalan Mórás értéket képviselő ajándék mindegyike az elmúlt hetekben gazdára talált. Azonban nem csak mi adtunk, hanem mi is gyönyörű ajándékokat kaptunk: támogató szülőket, segítő nyugdíjas pedagógusokat, érdeklődő résztvevőket, elfogadó, jószándékú embereket. Tárgyiasult formában pedig: csodálatos karácsonyi jókívánságokat tartalmazó lapokat, szülők által készített egyedi ajándékokat, karácsonyfadíszeket, mézes nyalánkságcsomagot, betlehemi jelenetet egyedüli módon mézeskalácsból megformázva, angyalkát, rénszarvast és sok-sok ízes finomságot, apró figyelmességet….
KÖSZÖNET MINDENKINEK.
Mislovics Andrea
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image
image
image
image
image