EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

ELSŐÁLDOZÁS
Csodálatos ünnepi ruhák, gyönyörű hajköltemények, izgalom, hittel teli várakozás jellemezte a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4. osztályos tanulóit 2021. május 30-án. Rendkívülinek mondható ez a nap a gyermekek számára, hiszen gyermeknapon élhették át az elsőáldozás csodálatos érzését, megható ünnepi pillanatait. Mindez párosult azzal a megtiszteltetéssel, hogy Kocsis Fülöp érsek-metropolita irányításával zajlott le e rangos esemény.
Tanulóink sikeresen teljesítették a vizsga követelményeit, együtt imádkoztak, első ízben vették magukhoz az Oltáriszentséget, és csodálatos ünnepi szertartásnak lehettek a főszereplői. A közös fotót követően a Móra iskola ebédlőjében finom kalács és kakaó várta a gyerekeket, ahol Kocsis Fülöp érsek-metropolita – az elsőáldozás tiszteletére – emléklapot nyújtott át mindenkinek. Horváth Zoltán polgármester úr, Kapcsai Viktor hitoktató közreműködésével pedig imakönyvet, szentelt gyertyát és egy kis gyermeknapi finomságot adtunk át közösen a gyermekeknek.
Gratulálok a szülőknek, az elsőáldozóknak, köszönet Körtvélyesiné Zováth Ágnes és Zsadányi Csabáné osztályfőnököknek, a hitoktatóknak az áldozatos munkájukért és Kiss Zoltánné Jutkának a szépen megterített, ünnepi asztalért.

Mislovics Andrea
köznevelési intézményvezető-helyettes

A fotókat Füz László készítette.

image image image image image image image
image
image
image
image