EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

GÓLYATÁBOR A HAJDÚDOROGI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN
Kollégáimmal, Mudráné Szilágyi Ilikével és Szilágyiné Szalka Enikővel izgatottan készültünk a tanévkezdésre, hiszen már hagyománya van az iskolánkban az augusztusi gólyatábornak, amelyre a szeptemberben első osztályt kezdő kisdiákokat hívtuk meg. 2021. augusztus 26-án és 27-én rendeztük meg a tábort, minden gyermek személyre szóló meghívót kapott, 13 gyermek élt is a lehetőséggel.
Az első napon Beke Bernadett 5. b osztályos tanuló által összeállított kincskereső játék keretében ismerkedtünk meg az iskola épületével. Kilenc helyszínen egy-egy eldugott borítékban kaptak izgalmas feladatot a „kis gólyák”. A rejtvények megoldását követően jutottak el a „kincshez”.
A második napon sportvetélkedővel és kézműves foglalkozással vártuk őket. Készítettünk egy gólyabábot, amit örömmel vittek haza. A sportvetélkedőn megmutathatták ügyességüket.
Mind a két napon nagyon finom tízórait és különleges ebédet is kaptak a résztvevők. A tábor végén mindenki mosolygósan, vidáman tért haza.
A gólyatábor célja, hogy az iskolába lépő elsős kisdiákok ismerkedjenek a következő nyolc év helyszínével, egymással, a tanító nénivel, ne legyen bennük semmilyen félelem, szorongás az iskolakezdéssel kapcsolatban. Pozitív érzelmekkel jöjjenek már az első nap, segítve így az oviból az iskolába való átmenetet.

Zsadányi Csabáné (MÓRA)

image image image image image image image image image image
image
image
image
image