EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

XVI. KISMATEKOS, KISFIZIKUS TÁBOR A MÓRÁBAN
Az idén nyáron is megrendezésre került a Móra hagyományos tehetséggondozó tábora, immár negyedjére Napközi Erzsébet-tábor finanszírozás keretei között.
A délelőttök során játékos feladatok mélyítették a tanulók matematikai és fizikai ismereteit, akik terveztek, készítettek mérleget, tésztahidat és alkotó munkájukat bemutatták társaiknak. Nagy sikere volt a második emeletről ledobott tojásoknak is. A hét ledobott tojás közül hat épségben megúszta a zuhanást, köszönhetően a gyerekek aprólékos tervező és kivitelező munkájának. A szórakoztató feladatok mellett jutott idő pár érdekes versenyfeladat és középiskolai szintfelmérő megoldására is. Idén újra előkerültek az évtizedes múltra visszatekintő slágerjátékok, a Blokus, a Pylos és a Tamba.
A délutánokon az aktív kikapcsolódásé volt a főszerep. A strandolás, Körtefái Dóra kísérleti bemutatója, az akadályverseny és az óriásbuborék-készítés is mind ezt a célt szolgálta. A kézműves foglalkozás ideje alatt meglátogatta és megajándékozta a táborozókat Simon Zoltán alpolgármester úr.
A pénteki nap a kirándulásról szólt. A táborozók ekkor a Tisza-tavi Ökocentrumot látogatták meg, ahol 3D-s filmet néztek meg a tó élővilágáról. Ezt követte a motorcsónakos túra a tavon, majd az óriásakváriumok megnézése. Nagy sikere volt a vidraetetésnek is, de a legönfelettebb szórakozást a tutajozás nyújtotta.
Hazatérve az elégedettségi kérdőívek kitöltése után mindenki ajándékra válthatta a tábor időtartama alatt gyűjtött EQ és IQ pontjait.
Nem lehet megfeledkezni a tábor kapcsán arról a sok-sok segítségről melyet a szervezők kaptak. Köszönet illeti önzetlen segítségéért Mislovics Andrea köznevelési intézményvezető-helyettest, a GAMESZ iroda dolgozóit, a Móra konyhájának szakácsait, az iskola takarítóit és portását, az előkészületekben segítséget nyújtó pedagógusokat, városunk polgármesterét, a Hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület tagjait, a Debreceni Egyetem Kísérleti Fizika Tanszékét, a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ dolgozóit és végül, de nem utolsó sorban a táborozó gyermekek szüleit!

Körtefái István és Körtefái Istvánné Pocsai Gizella

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image
image
image
image
image