EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

A MÓRÁS GYEREKEK KIKAPCSOLÓDÁSI LEHETŐSÉGEI
Ez az év mindenki életében változásokat hozott, gondolkodásra késztetett felnőttet, gyermeket egyaránt. Egészségünk megóvása érdekében sokáig nem találkozhattunk egymással, egyre inkább hiányoztak a rokonok, az ismerősök, az osztálytársak és a barátok. Ezért is tartotta fontosnak a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, hogy tanítványai minél több kulturális-szabadidős programba kapcsolódhassanak be.
A tanév végén a honismereti tábor adott tanulási és kikapcsolódási lehetőséget diákjainknak. 5. osztályosaink megismerkedhettek a hajdúdorogi értékekkel, a város nevezetességeivel, történelmi nagyjaival.
A következő tábor már a fegyelemről, a védelemről, a biztonságról, a helyes közlekedésről, a rendőri-tűzoltói munka szépségeiről, kihívásairól szólt. A táborlakók interaktív módon kapcsolódhattak be minden nap programjába. Örömmel rögzítem, hogy Görög Demeter Művelődési Ház által szervezett tábor első turnusának legjobb zsaruja, Áncsán Kristóf mórás tanuló lett.
Iskolánk tanulói mindig örömmel vesznek részt a görögkatolikus hittan táborban, ahol önfeledt kikapcsolódással és játékos programelemekkel várják a szervezők a résztvevőket.
A Körtefái pedagógus házaspárnak köszönhetően július első hetében kismatekos, kisfizikus tábor várta tanítványainkat. A tudomány világa került nap mint nap közelebb a résztvevőkhöz, amely párosult még a környezetvédelemmel és hagyományaink örökségének feltárásával is. A közös kirándulás a Tisza-tavi Ökocentrumban volt, ahonnan egy nagyon szép meglepetés ajándékot hoztak nekem a tábor résztvevői. Igazán köszönöm.
A nyolcadikos gyerekekkel banketten vettünk részt Hajdúböszörményben, amely bevallásuk szerint feledhetetlenre sikerült. Köszönöm a sok-sok szeretetet a szülők és a tanítványok részéről. A kollégáknak pedig a példaértékű támogatást.
Az elmúlt héten újra a zsarutáborban vehettek részt tanítványaink, akik nagyon jól érezték magukat a programokon, olyannyira, hogy a tábor „legendáivá” is váltak.
Iskolánk művészeti ágazatán fontosnak tartjuk a néptánc oktatását. Ezért fogadtuk örömmel a néptánctábor hírét. Több mórás tanuló is izgatottan várja már a jövő heti programot.
És még nincs vége a nyárnak és a programsorozatoknak…. Feltöltődést és örömteli perceket kívánok mindenkinek!

Mislovics Andrea

Kismatekos, kisfizikus tábor!

image image image image image
image
image
image
image