EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

XVII. KISMATEKOS, KISFIZIKUS TÁBOR A MÓRÁBAN

A 2020/2021-es tanévben is megrendeztük hagyományos tehetséggondozó táborunkat – a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ koordinációjával – a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Immár negyedik alkalommal a napközis Erzsébet-tábor keretei között.
Több mint 30 tanuló választotta ezt a programsorozatot július 19 és 23. között. A délelőttök játékos feladatokkal és az egész tábor idejére szóló projektfeladatok elkészítésével teltek. A délutánok pedig a kikapcsolódásról szóltak. Nem maradhatott el a faültetés és a hagyományok ismeretének átadása kézműves foglalkozáson keresztül.
Új programelem volt a hajdúnánási szabadulószoba feladatainak teljesítése. A csütörtöki projektbemutatón nagy sikere volt az elkészített időmérő eszközöknek és a Naprendszer modelljének. A 7. és 8. osztályosok kísérleti bemutatóját érdeklődve figyelték a fiatalabb tanulók.
A pénteki nap hagyományosan a kirándulásé volt. Idén Eger nevezetességei közül a Marcipánmúzeumot, a Sportmúzeumot és a Varázstornyot kerestük fel. A hazaérkezés után került sor a táborzárásra. Ekkor minden tanuló a heti teljesítményével arányos ajándékot vehetett át.
A táborozók hitet tettek amellett, hogy a következő évben is szívesen vennének részt a következő kismatekos és kisfizikus táborban is.

Körtefái István és Körtefái Istvánné Pocsai Gizella szervezők (MÓRA)

image image image image image
image
image
image
image