EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

A LÁZÁR ERVIN PROGRAM
ÚJABB SIKERES ELŐADÁSA

Február 7-én negyedik évfolyamos tanulóink komolyzenei koncerten vettek részt a Hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központban, a Lázár Ervin Program keretében. A „Komolyzenei slágerek” című előadást Ittzés Tamás és vonós kamarazenekara tolmácsolásában hallhattuk.
Az előadás megkezdése előtt a zenekar vezetője tájékoztatta a gyerekeket, hogyan illik viselkedni egy hangversenyen, bemutatta a zenekar tagjait, valamint az általuk használt hangszereket. Majd felcsendültek az ismerős dallamok. Minden zenemű elhangzása előtt rövid zenetörténeti és –elméleti áttekintést hallhattunk a művel és a szerzővel kapcsolatban, miközben az előadó mindig humorosan és a gyerekek számára érthetően közelítette meg a témát. A tanulók az általa feltett kérdésekre is ügyesen válaszoltak és sok új, értékes információval gazdagodtak.
A kilenc tagú zenekar elrepített bennünket a klasszikus zene csodálatos világába Vivaldi, Bach, Mozart, Strauss és Csajkovszkij művein keresztül. Zárásként Weiner Leo Rókatánca hangzott el.
Minden tanuló és pedagógus jó hangulatban, feltöltődve tért vissza az iskolába az érdekes, interaktív előadásról. Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a csodálatos élménynek.
Kerek Marianna
Kaskötő Andrea Dorina (4.a) tanulónk a következőképpen számolt be élményeiről:
Kedves Andrea néni!
„Ma 2020. február 7-e van. Színházban voltunk. Előtte nagyon izgultunk, hogy milyen lesz, hogyan jutunk el oda. Osztálytársaimmal nagyon élveztük az előadást, amelyben énekeltek, hegedültek. Nagyon szép volt az összeállítás. Szerintem, ha ott lett volna, magának is tetszett volna.”

image image image image image
image
image
image
image