EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

BECSENGETTEK…

Az igényesen megszervezett szakmai találkozók, tartalmas munkaközösségi értekezletek és egyeztető megbeszélések sorozatát követően a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a 2021/2022. tanévet sikeresen megnyitottuk. A tanévnyitó ünnepélyen Horváth Zoltán, Hajdúdorog város polgármestere és Koszta Ottó Jánosné, a Szülői Munkaközösség elnöke vett részt. A tanulók izgatottan vágtak neki az új tanévnek, büszkén vették át az ingyenes tankönyvcsomagokat, valamint a Hajdúdorog Város Önkormányzata által biztosított taneszközöket.
Néhány nap leforgása alatt mi már elsősöket avattunk, a szülőkkel tanácskoztunk, gólyatáboroztunk, papírt gyűjtöttünk, tehetséget gondoztunk, beindítottuk az úszásoktatást, számtalan programon vettünk részt.
A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ jóvoltából, szülői támogatásokkal, a GAMESZ dolgozóinak együttműködésével a nyár folyamán intézményünk több tere is megszépült, 21. századivá vált. A karbantartási munkálatok elvégzése is megtörtént. Megújult három tantermünk, kialakításra került a tartós tankönyvtárunk tere, egységesültek az osztálytermek arculatai, otthonos, hangulatos környezetű tanári szoba várja a kollégákat. A szülők jóvoltából az iskola épülete pedig már az ősz színeiben pompázik.
Az elmúlt hetekben nevelőtestületünk tagjai azon dolgoztak, hogy minden tanuló otthonos környezetben kezdhesse meg a tanévet. Elvégezték a szükséges adminisztrációs munkákat, lebonyolították a javítóvizsgákat és feldíszítették a tantermeket.
Az egykori Mórás diákok szívesen tértek vissza intézményükbe, és teljesítették a közösségszolgálati idejüket.
Örömmel osztom meg - bár hét munkatárs nyugdíjba vonult, négy kolléga máshol folytatta tovább munkáját, egy fő anyai örömöknek örvend, egy fő óraadó pedig betegség miatt nem vállalta a tanítást - az oktatás zavartalanul beindult. Új szakemberekkel, elhivatott dolgozókkal, visszatérő nyugdíjas kollégákkal megerősödve neveljük, oktatjuk Mórás tanítványainkat.

Mislovics Andrea
köznevelési intézményvezető-helyettes

image image image image image image image image image image image image image image
image
image
image
image