EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP A SZÉCHENYIBEN
Hol tanuljak tovább? Milyen szakmacsoportra jelentkezzek? Kollégista legyek vagy sem? - ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják nyolcadikos diákjainkat. A pályaválasztás mindig nehéz, sok-sok információt szükséges begyűjteni a helyes döntés előtt.
Így tanulóink érdeklődéssel kapcsolódtak be a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum ,,Műveld a földet és az elméd!” című pályaorientációs programjába. Az intézmény szakmai igazgatóhelyettese, Ficzere Róbert és pályaválasztási felelőse Daróczyné Szanics Mónika fogadta végzős tanítványainkat. Bemutatták a különféle szakmacsoportokba tartozó foglalkozásokat, ismertették az iskola legfőbb adottságait, kiemelték felszereltségük és szakmai gyakorlati kapcsolataik magas színvonalát. Tájékoztatást nyújtottak a szakmai képzési rendszer átalakulásáról.
A délelőtt folyamán betekintést nyertünk az élelmiszeripari szakmacsoport: pék, cukrász, hentes és húsfeldolgozó szakmákba. Diákjaink kipróbálhatták a kalácstészta fonását, kenyérlángost készítettek, megismerkedtek a húsfeldolgozás eszközeivel, védőfelszereléseivel. Aztán bepattanhattak az oktató traktorba és megtapasztalhatták, milyen vezetni egy mezőgazdasági gépjárművet. Megnézték, hogyan kell ellenőrizni mindennap a traktor műszaki paramétereit. Interaktív játékok segítségével gyűjtöttek információt a környezettudatos gazdálkodás lehetőségeiről, összemérhették tudásukat a környezetbarát energiaforrások felhasználásának módjairól. Gyakorlati formában ismerkedtek meg a gazda feladataival: tehénfejés, kukoricamorzsolás. A kertészkedés rejtelmeibe is betekintést nyerhettek, ügyesen ültettek át dísznövényeket, majd zöldség- és gyümölcskóstoló részesei lehettek.
Diákjaink fantasztikus órákat töltöttek a ,,Vidék iskolájában”. Köszönjük a szervezők kreatív ötleteit, színvonalas programjait.

Szanicsné Nagyhaju Katalin
osztályfőnök

image image image image image image image image image image image image
image
image
image
image