EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

RELIKTUM
– Válogatás magyar táncdialektusokból – folklórműsor
„A tánc a karok és lábak költészete…”
(Charles Baudelaire)

Hajdúdorog Város Önkormányzata meghívásának tett eleget testvérvárosunk, a nyárádszeredai Bekecs Néptáncszínház, feledhetetlen estét szerezve a jelenlévőknek. A bemutatott táncszínházi produkció osztatlan, méltán kiérdemelt sikert aratott, ahol a szem, a lélek és a szív együttesen élte át a csodát.
A Reliktum, olyan produkció, amely az ősök hagyatékát mutatja be a táncművészet varázslatos eszközeivel. Egyfajta idő- és térutazás, amelyben a táncosok színészi játékot is becsempészve hívták életre a múlt idilli állapotát változatos, igényes, különböző tájegységek táncainak, népszokásainak és népzenéjének egységében.
Ezt a hiteles műsort láthatta a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportja is Horváth Zoltán, Hajdúdorog város polgármesterének remek ötlete és ajándéka nyomán.
A Móra iskola köznevelési intézményvezető-helyetteseként nagy tisztelettel köszönöm meg tanulóink és szüleik nevében a gondoskodó meghívást, amelynek következtében az ifjú néptáncosaink és mindannyian a táncművészet magas fokában részesülhettünk.

Mislovics Andrea

image image
image
image
image
image