EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Európai Diáksport Nap (ESSD) Magyar Diáksport Nap témanap Open Streets Day programok a MÓRÁBAN
Már hagyomány, hogy ősszel iskolánk apraja, nagyja sportos, játékos délelőttöt tölt együtt tanítóikkal, tanáraikkal az MDSZ által meghirdetett Európai Diáksport Napjához csatlakozva. Ebben az évben az MDSZ kérésének megfelelően testnevelés órai keretekben, csoportokban dolgoztuk fel a témanapot. Az idei évben a mozgás szeretete mellett az ESSD fókusztémája a mentális egészség és az egészséges önkép került a középpontba.
Minden aktivitást az MDSZ-nek a COVID-19-el kapcsolatos ajánlása szerint végeztünk.
A Lelki Egészség Eszköztár felhasználásával tartottunk órát a védőnő és iskolai pszichológus segítségével, ahol a mindennapi életben használható relaxációs gyakorlatokat is tanulhattunk.
Főleg szabadban – iskolaudvar, kondi park, utca, skate park, rét - futottunk, kerékpároztunk, hullahoppoztunk, ugrálóköteleztünk, sőt a rollerezést és a görkorizást is kipróbálhattuk a testnevelés órákon.
A tornateremben relaxáltunk, jógáztunk, táncoltunk, kosaraztunk.
A vidáman, örömmel végzett mozgások – amelyek láthatók a képeken is – új élményekkel, tudással gazdagítottak a gyerekeket.

Kiss Miklós
testnevelő tanár

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image
image
image
image
image
image