EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

TANTESTÜLETI KIRÁNDULÁS A V4-EK NYOMÁBAN VISEGRÁDON

Hagyományainkhoz híven, hazánk legszebb tájaira, kulturális érdekességeire, újdonságokra fókuszálva választjuk ki tantestületi kirándulásunk úticélját. Ebben a tanévben szeptember 27-én indultunk útnak nyugdíjas kollégáinkkal kiegészülve, és Visegrádra, a középkori királyi székhely és a királytalálkozó helyszínére esett a választásunk. Különleges apropót adott utazásunknak, hogy idén van a V4 országokat tömörítő csoport megalakulásának 30. évfordulója.
Az esős kezdet után az időjárás a kegyeibe fogadott bennünket, és a nap további részében nem volt szükség az esernyőkre.
Programunk első állomása élményséta volt a királyi palotában, ahol idegenvezetőnk részletes elbeszélése alapján betekintést nyerhettünk a reneszánsz kor uralkodóinak életébe.
A palotából átsétáltunk a Reneszánsz étterembe. Itt pompásan megterített asztalokon királyi lakoma várt bennünket fenséges ételekkel és fejedelmi kiszolgálással lantmuzsika kíséretében. Korabeli ruhákat magunkra öltve mi is ott érezhettük magunkat az uralkodó udvarában. Felszolgálóink („étekfogóink”) egyike iskolánk egykori tanulója, Petrus Zoltán volt (ezúton is köszönjük neki, hogy figyelmünkbe ajánlotta ezt az éttermet).
A nap megkoronázásaként sétahajózásra indultunk a Dunán, ahol szemet gyönyörködtető panoráma tárult elénk.
Útközben hazafelé megálltunk Szentendrén és kisebb-nagyobb csoportokban barangoltunk a festői utcácskákon, sétáltunk a Duna-parton.
A buszon még beszélgettünk és csodáltuk az elsuhanó tájat, amíg besötétedett. Ekkor dalos kedvű kollégáink emelték a hangulatot, s vidám nótáik egészen hazáig kísértek bennünket.
Sok-sok élménnyel gazdagodtunk e kirándulás során is. Jó volt felszabadultan együtt lenni és egy időre elfeledkezni a dolgos hétköznapokról.

Erni Gabriella és dr. Tóthné Sándor Györgyi szervezők

image image image image image image image image image image
image
image
image
image