EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

TUDÁSBAJNOKSÁG – MEGYEI DÖNTŐ - NEM AKÁRMILYEN PRÓBATÉTEL!
Minden ember vágya a legjobbak között lenni. Csodálatos érzés a siker, amit egy versenyszakasz végén, az akadályokat legyőzve élhetünk meg. Május 12-én, 21 diákunk büszkén vehette át jutalmát, ajándékát a Tudásbajnokság tehetséggondozó verseny megyei döntő díjkiosztóján, melyet a dísztermünkben rendeztünk.
Ez a verseny nemcsak tudáspárbaj, de azt is megmutatja, mennyire bátrak és kitartóak tanítványaink. Megtanít, hogyan kell jól versenyezni: épülni a sikerekből és tanulni a nehézségekből.
Iskolánkban, a 2020/2021-es tanévben 23 vállalkozó diákunk vesz részt ezen a tehetséggondozó versenyen. Közülük kilencen két tantárgyból versenyeznek. Ők már rátaláltak a Tudásbajnokságra és kipróbálták magukat egy rangos versenyen. Megvan bennük az elszántság, az önbizalom. Szeretik a kihívásokat, szeretnek és akarnak fejlődni, tanulni. Szerencsések, mert versenyzőként már azt is tudják, hogy a siker annál értékesebb, minél több munkájuk van benne.
Különleges verseny volt az idei, de mi minden nehézség ellenére célba értünk! A 2020/2021-es versenyidőszak a kitartásról szólt. A többfordulós verseny helyszínhez kötött megyei döntőjét online fordulóra váltották a szervezők. 21 diákunk próbát tett a verseny megyei szintjén és kapott elismerő oklevelet, arany, ezüst vagy bronzérmet és jutalomkönyvet. Ezen jutalmak átadására került sor május 12-én. Tisztelet és elismerés minden versenyzőnek!
A legeredményesebb diákjaink:
Kőszegi György Mihály 1. osztályos tanuló, országos döntős matematikából, aranyérmes
Fehérvári György 6. osztályos tanuló, országos döntős természetismeretből, aranyérmes
Fehérvári Antal 7. osztályos tanuló, megyei 2. helyezett biológiából, ezüstérmes
Beke Bernadett 4. osztályos tanuló, megyei 3. helyezett matematikából, bronzérmes
Kondás Tibor 5. osztályos tanuló, megyei 3. helyezett matematikából, bronzérmes
Fehérvári György 6. osztályos tanuló, megyei 5. helyezett anyanyelvből, emléklapot kapott
Kondás Tibor 5. osztályos tanuló, megyei 6. helyezett anyanyelvből, emléklapot kapott
Beke Boglárka 1. osztályos tanuló, megyei 8. helyezett matematikából, emléklapot kapott
Orosz Zsófia 1. a osztályos tanuló, megyei 8. helyezett környezetismeretből, emléklapot kapott
Fehérvári Antal 7. osztályos tanuló, megyei 8. helyezett anyanyelvből, emléklapot kapott
Természetesen, akiket név szerint nem említettünk, azok teljesítményéhez nem csak mi gratulálunk, hanem a Tudásbajnokság tehetséggondozó csapata is. Elismeréssel szóltak a Móra iskolában folyó tehetséggondozó munkáról.
A versenyfeladatok sokoldalúan fejlesztik, építik versenyzőink önbecsülését, és tanítják meg, hogy a legértékesebb eredmény, amikor holnap jobbak leszünk, mint amilyenek tegnap voltunk. Ez az érzés avat minden résztvevőt győztessé.
Mindenki győztes, mert ugyan egyéni verseny, de közösséget épít. Kiváló versenyzővé avatják a résztvevőket, akik megtanulják megbecsülni a sikert, épülnek a nehézségekből, és miközben önbizalmuk erősödik, versenytársaikban is tisztelni tudják a tudást és akaratot.
Mindez segíti őket abban, hogy még jobb társak és barátok legyenek osztályukban, barátaik körében, de a Móra iskolában is. Jó volt együtt ünnepelni a tudásbajnokság közösségével. Valljuk: a tudás kincs és a gyerekeink is azok!

Nagy Imre Pálné
szervező mentortanár

image image image image image image
image
image
image
image