EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

TUDÁSBAJNOKSÁG
NEM AKÁRMILYEN PRÓBATÉTEL!
Minden ember vágya a legjobbak között lenni. Csodálatos érzés a siker, amit egy út végén, az akadályokat legyőzve élhetünk meg.
Szeptember első napjaiban 15 diákunk büszkén vehette át jutalmát, ajándékát az előző tanév Tudásbajnokság tehetséggondozó verseny díjkiosztóján. Ez a verseny nemcsak tudáspárbaj, de azt is megmutatja, mennyire bátrak és kitartóak tanítványaink. Megtanít, hogyan kell jól versenyezni: épülni a sikerekből és tanulni a nehézségekből. Iskolánkban minden tanévben 15-20 vállalkozó diák vesz részt ezen a tehetséggondozó versenyen.
Ők már rátaláltak a Tudásbajnokságra és kipróbálták magukat egy rangos versenyen. Megvan bennük az elszántság, az önbizalom. Szeretik a kihívásokat, szeretnek és akarnak fejlődni, tanulni. Szerencsések, mert versenyzőként már azt is tudják, hogy a siker annál értékesebb, minél több munkájuk van benne.
Különleges verseny volt az idei, de mi minden nehézség ellenére célba értünk! A 2019-2020-as versenyidőszak a kitartásról is szólt. A többfordulós verseny helyszínhez kötött megyei és országos döntőit online fordulókra váltották. Mindenki próbát tett a verseny legmagasabb szintjén és kapott online elismerő oklevelet, arany, ezüst vagy bronzminősítést és jutalomkönyvet. Tisztelet és elismerés minden versenyzőnek!
A versenyről tanítványaink szülei így vallanak:
Beke-Daru Andrea: „A Tudásbajnokság egy olyan tudás megszerzését és a meglévő tudás bővítését teszi lehetővé gyermekem számára, amit itthonról az íróasztal mellől kényelmesen, játszva megtanulhat. Nagyobbik lányom Detti, elsős kora óta - idén már negyedik éve - „áll rajthoz”. A matematika és a magyar nyelv tantárgyakat választotta. A matematikai feladatok megoldásával a logikai gondolkodása, míg magyar nyelvből szókincse, szótárhasználata fejlődik. Az otthon megszerzett tudásáról a megyei fordulókon adhatott számot, illetve a Nyelvész verseny fordulóin. Már kétszer is sikerült a megyei döntőbe jutnia. Nagyon rugalmasak és együttműködőek a verseny lebonyolítói, így a „home office”-ban sem hagyták verseny nélkül a gyerekeket. Mind a Tudásbajnokság, mind a Nyelvész kitűnő lehetőséget ad arra, hogy gyermekeink tudása bővüljön, szélesedjen, színesedjen és idővel rutinos versenyzőkké váljanak. Természetesen a jutalmazás is ösztönzi a gyerekeket a feladatok megoldásában. Minden forduló tartogat kis meglepetést,
ajándékot. Az idén lett első osztályos a kisebbik lányom, Bogi. Remélem ő is nagy örömmel végzi majd a versenyfeladatok megoldását.”
Kíra, Tibike és Dórika testvérek. Szüleik az alábbiakat vallják:
„Mi azért szeretjük az internetes Tudásbajnokságot, mert nagyon sokrétű. Többféle csomag közül választhatunk gyermekeink életkorának megfelelően, tantárgyanként eltérően is. Itt kiderül, milyen típusú feladatokban vagyunk jók és miben van hiányosságunk, melyeket kell fejlesztenünk. Szorosabb kapcsolat alakul ki a felkészítő tanár és a gyerekek között. Kitartásunkat jutalmazzák, például névre szóló oklevéllel, könyvkuponnal, személyes találkozásokkal a megyei versenyen. Azért szeretem és ajánlom mindenkinek, mert izgalmas és fejleszti a gyerekeket. A tudás kincs és a gyerekeink is azok!”
2020 szeptemberében indul a Tudásbajnokság új versenye, új élményekkel, új kihívásokkal, még több izgalommal.

Nagy Imre Pálné
szervező mentortanár


Az iskolavezetés részéről köszönöm a szervező mentortanár útmutatását, szakmai támogatását, átadott ismeretanyagát; a szülők maximális együttműködését, segítségnyújtását; a versenyző diákjainknak pedig az elszántságot, a kitartást, a tudást, a Mórás értékek képviseletét és a sok szép eredményt.
Külön méltatom azokat a tanítványainkat, akik a digitális munkarend alatt sem feledkeztek meg iskolájukról, és mesében megjelenítették, illetve rajzokban ábrázolták, hogy miért is hiányzik nekik a MÓRA. Az ő díjazásuk sem maradt el. Gratulálunk a munkájukhoz!

Köszönettel:
Mislovics Andrea
köznevelési intézményvezető-helyettes

image image
image
image
image
image